subota, 5. siječnja 2013.

JESENSKI KOLAČ

BISKVIT:

5jaja
5 zlica šećera
1 prašak za pecivo


NADJEV:

2kg jabuka
1l  vode
30dag šećera
3 pudinga od vanilije


UKRAS:

1 pakiranje šećera
ukrasnih cvjetića

DORADA:

2dl slatkog vrhnja

BISKVIT:
 zumanca i šećer pjenasto izmješati.Od bjelanaca napraviti čvrsti snijeg. Sjediniti.Neprestano mješajući,dodavati zlicu po zlicu brašna.Na kraju prašak za pecivo umješati kuhačom.Izliti u oblik.Peći oko 15 min  na temperaturi 200 stupnjeva.
Očišćene inasjeckane jabuke pomješane s šećerom kuhai u vodi.Kad jabuke omekšaju,izvaditi ih.

Zele:

U dobivenom soku od jabuka skuhati puding od vanilije.

Redosled izrade

1.Na biskvit poslagati jabuke
2.Preko njih preliti još vruć zele
3.Kad se zele ohladi,premazati tučenim slatkim vrhnjem.
4.Ukrasiti ukrasnim cvjetićima.
5.Izrezati na kocke.

Nema komentara:

Objavi komentar