četvrtak, 13. prosinca 2012.

FRITULE


Fritule

Potrebne namirnice :
10 dag grozđica
1 dl vode
1 zlica ruma ili rakije
2 jaja
3 zlice šečera
2 jogurta
16 zlica brašna
na vrh noza soli
1 vanilin šečer
1 prašak za pecivo
naribana korica od 1 limuna ili naranđe

Priprema :

 Tijesto :
Grozđice potopiti 5 - 10 min u vodu pomiješanu s rumom ili rakijom.
Drvenom zlicom dobro istuci jaja,šečer,jogurt,brašno,sol i vanilin šečer.Kad smijesa postane jednolična,lagano umiješati prašak za pecivo i procijeđene grozđice.

Redosljed izrade :
1.Staviti dublju posudu s uljem na štednjak da uzavre.
2.Kad ulje uzavre,smanjiti temperaturu.
3.Pomoču zličice ulijevati tjesto u ulje.
4.Fritule su gotove kad pozute sa svih strana.
5.Izvaditi ih iz ulja.
6.Vruče odmah obilato posuti šečerom u prahu.

Dobar tek.

Nema komentara:

Objavi komentar