utorak, 18. prosinca 2012.

DOMAČI KEKSI

Domači keksi :

Potrebne namirnice :
75 dag brašna
1/2 praška za pecivo
25 dag masti
20 dag šečera
3 jaja
naribana korica od 1/2 limuna

Priprema:
Tijesto:
U brašno,pomiješano s praškom za pecivo,umijsiti mast.Dodati šečer,jaja i naribanu
limunovu koricu.Umijesiti prhko tijesto.
Razdijeliti ga na 5 dijelova,zamotati ga u prozirnu foliju i staviti da odstoji 15 min u ledenici.

Nadijev:
Margarin i šečer miješati dok se ne sjedine.

Redosljed izrade:
1.Ohlađeno tijesto protiskivati kroz stroj za mljevenje s posebnim dodatkom za pravljenje keksa.
2.Rezati štapiče duzine prsta.
3.Peći 15min na temperaturi od 200 stupnjeva.
4.Po zelji,nadijevom spojiti dva po dva keksa.

Nema komentara:

Objavi komentar